Omgeving Zwartemeer (Emmen)

Aan de zuidkant van Zwartemeer bevindt zich het bekende hoogveenreservaat “Het Bargerveen”.  Een bezoek aan dit gebied geeft een goede indruk hoe men vroeger in dit gebied heeft geleefd en hoe het oosten van  Nederland er uit zag. Een gebied met moeras, watergebieden en heidevelden. In het Bargerveen vindt men een enorme verscheidenheid aan dier- en plantensoorten, Een bezoek aan het Bargerveen is meer  dan de moeite waard (zie foto’s van het Bargerveen). In het centrum vindt men de belangrijkste winkels voor de dagelijkse boodschappen, Op korte afstand van de camping (ca 5 km) bevindt zich Klazienaveen met zijn gezellig winkelcentrum.

 

Even ten noorden van Zwartemeer vindt men het Veenpark in Barger-Compascuum. In dit museumdorp vind je o.a. de bekende plaggenhutten, oude woningen en meer oude gebouwen welke kenmerkend waren voor het vroegere veengebied. Met behulp van een ouderwets stoomtreintje kan men zich door het park laten voeren waarbij het ontstaan en de ontwikkeling van het veengebied wordt verteld. Ook laat men zien hoe vroeger de turf werd gewonnen, zowel machinaal als met de hand. Op bepaalde dagen zijn er allerlei activiteiten, zoals o.a. vlegeldorsen, machinedorsen, mandenvlechten, spinnen,  pannenkoeken bakken, karnen enz.

In Emmen is er natuurlijk Wildlands. Dit park geniet internationale bekendheid. Naast dit mooie park zijn er ook andere redenen om een bezcoek te brengen aan deze toeristische plaats. Emmen heeft namelijk een zeer modern winkelcentrum.’en er worden tal van activiteiten georganiseerd zoals de vlindermarkten, full-color festival, de gouden pijl, accordeon- en trekharmoniadagen, de vliegerfeesten en nog vele andere activiteiten. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Maar ook verder in de omgeving vindt men allerlei itgaansmogelijkheden zoals:

* Het smalspoormuseum (Erica).
* Het Funpark in Meppen (Duitsland).
* Van Gogh-museum (Veenoord/Nw. Amsterdam).
Voor meer informatie zijn wij u graag van dienst.